Fik erstatning for fjernelse af bryst

Vind gavekort på 500 kroner til Magasin


Svar på 7 hurtige spørgsmål og hjælp os med at gøre hjemmesiden bedre. Du deltager i lodtrækningen om 3 gavekort á 500 kroner til Magasin og magasin.dk.


Gå til spørgeskemaet

En mammografiscreening viste en cyste i en kvindes venstre bryst. Hun blev indkaldt til en supplerende undersøgelse 20 dage senere. En ultralydsskanning viste cysten, men ellers så alt normalt ud.

To år efter viste en ny mammografiscreening en svulst i højre bryst, og hun blev indkaldt til en ny undersøgelse. Her fandt man også en svulst i venstre bryst. Prøverne (biopsierne) fra brysterne var mistænkelige, så hun blev henvist til et andet sygehus. Her fik hun en måned efter fjernet det venstre bryst, fordi hun havde brystkræft.

Patienterstatningen vurderede, at hun burde være tilbudt en biopsi allerede i forbindelse med den supplerende undersøgelse af venstre bryst. Hvis man havde gjort det, ville kræften sandsynligvis være opdaget tidligere, og hun kunne i stedet have fået en brystbevarende operation fremfor total fjernelse af brystet. Patienten fik erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, svie og smerte og varigt mén.


Info

Emne

Behandlingsskader

Sagsnummer

13-4582

Lovgrundlag

Fejldiagnose/forsinkelse KEL § 21

Afgørelsesdato

26-02-2015

Publiceringsdato

10-08-2017