Behandlingsskader

Du kan søge erstatning, hvis du får en skade, fordi noget går galt, når du bliver behandlet eller modtager pleje for en sygdom eller efter en ulykke.

En behandlingsskade er en skade eller dødsfald, der sker i forbindelse med din behandling eller på grund af forsinket eller manglende behandling. 

Det kan for eksempel være, at behandlingen ikke er god nok, og du derfor får en skade.  Det kan også være, at en forsinket diagnose gør din sygdom værre, end den ellers ville have været, hvis den var blevet opdaget rettidigt.  Der behøver ikke være sket en decideret fejl. Du kan også få erstatning, hvis der opstår komplikationer, der er sjældne og alvorlige i forhold til den sygdom, du bliver behandlet for.  

Erstatter også skader udenfor sundhedsvæsnet 

Skaden behøver ikke være sket i sundhedsvæsnet. 

Du kan søge erstatning, så længe behandlingen er udført under ansvar af en autoriseret sundhedsperson. Det kan være en læge, sygeplejerske eller sosu-assistent. 

Det betyder, at du også kan søge erstatning for skader ved behandling på eksempelvis plejehjem, institutioner eller af en frivillig læge ved et sportsstævne. 

Du kan søge erstatning, så længe du modtog behandling under ansvar af en autoriseret sundhedsperson. Det vil sige, at du eksempelvis også kan søge erstatning, hvis det var en medhjælper eller pædagog under sosu-assistentens ansvar, der fejlmedicinerede dig.

Se de områder, vi dækker

Hvad er en skade?

Du kan søge erstatning for skader, som du har fået af behandlingen. 

Men du kan ikke søge erstatning for skader, som du alligevel havde fået af den sygdom, som du blev behandlet for.